Gids voor het retourneren van geschenken: detailhandelaren met het beste en slechtste retourbeleid - consumentenrapporten (2024)

Als je gelooft dat het de gedachte is die telt, dan zal je niet beledigd zijn als iemand jougeef een cadeauom welke reden dan ook niet kunnen gebruiken. En als je iets krijgt dat niet helemaal goed past, hoef je je niet schuldig te voelen als je het terugstuurt of ruilt voor iets anders.

Sommige retailers hebben het hele jaar door een flexibel retour- en omruilbeleid; anderen zijn wat strenger. Maar veel winkeliers verlengen vaak hun retourperiode rond de feestdagen en bieden meer genereuze retourrichtlijnen voor vakantie-aankopen.

Waar u ook winkelt, het is een goed idee om vertrouwd te raken met de opties. Hieronder hebben we de huidige richtlijnen bij de meeste populaire retailers uiteengezet.

Dit zijn de retailers met het beste en slechtste retourbeleid:

Beste voor het retourneren van geschenken

Amazone
Je hebt30 dagenom nieuwe, ongeopende artikelen te retourneren. Het bedrijf biedt verzendlabels voor retourzendingen per post, of u kunt items meenemen naar een van de meer dan 18.000 inleverlocaties van het bedrijf. Dit omvat Amazon Lockers, die vaak te vinden zijn bij Whole Foods en Walmart, evenals UPS-winkels en Kohl's.

Voor de feestdagen verlengt Amazon de retourperiode. De meeste artikelen die tussen 11 oktober en 25 december zijn gekocht, kunnen tot 31 januari 2022 worden geretourneerd. Dit is een smallere periode dan in 2021, dat beschikbaar was van 1 oktober tot en met 31 december.

Artikelen die via externe verkopers zijn gekocht, kunnen onderhevig zijn aan een ander retourbeleid.

Meer over winkelen

Beste vroege Black Friday-deals van 2022

Beste vroege Black Friday-deals onder $ 50

50 retailers bieden militaire kortingen voor veteranendag

Meer vakantiedeals

Bedbad & daarbuiten
Net als vorig jaar gaf Bed Bath & Beyond shoppers een heel jaar om retouren te doen. Nu heeft de retailer dat echter welverkleinde de retourperiodetot 90 dagen voor de meeste artikelen. Elektronica en luchtbedden hebben een termijn van 60 dagen en smarthome- en seizoensproducten een korte termijn van 30 dagen. Het terugsturen van online bestelde producten is voor de meeste artikelen gratis.

Geen recept? Een medewerker zoekt de aankopen van het afgelopen jaar op. Als het artikel niet kan worden gevonden, kunt u een terugbetaling krijgen voor winkeltegoed tegen de huidige prijs, minus 20 procent, zolang het artikel ongeopend en ongebruikt is.

Costco
Er is geen tijdslimiet voor sommigegeeft terugen er is geen bon nodig, behalve een paar items, waaronder banden, batterijen, sigaretten en alcohol. Elektronica, waaronder computers, tv's, grote apparaten, camera's, tablets en meer, kunnen worden geretourneerd, maar er is een periode van 90 dagen die begint vanaf de datum waarop de klant het item ontvangt.

Eddie Bauer
Eddie Bauer stond retourzendingen altijd toe, maar nu is het zovereer keert terugslechts voor één jaar met aankoopbewijs, of het nu een bon of een Adventure Rewards-nummer is. Zonder aankoopbewijs had Eddie Bauer een polis die een gedeeltelijke terugbetaling bood, maar die taal is nu verdwenen van zijn website, dus neem contact op met de klantenservice. Retourneren kan in de winkel of via de post (het bedrijf zorgt voor een verzendlabel), ongeacht of het artikel online of persoonlijk is gekocht.

Doe-het-zelf-zaak
De meeste artikelen zijnin aanmerking komen voor retourzendingentot 90 dagen na aankoop. Ze moeten nieuw en ongeopend zijn, en zolang u een aankoopbewijs heeft, kunt u een terugbetaling krijgen via de oorspronkelijke betaalmethode, in contanten of als winkeltegoed. Als je geen kwitantie hebt, probeer dan binnen 30 dagen te retourneren en het bedrijf kan je aankoop mogelijk in zijn systeem vinden als je een bankpas of creditcard hebt gebruikt voor de transactie. U moet een identiteitsbewijs tonen om artikelen zonder ontvangstbewijs te retourneren.

Als u de Home Depot Consumer Credit Card, de Home Depot Commercial Revolving Charge of de Home Depot Commercial Account gebruikt, heeft u 365 dagen de tijd om te retourneren en wordt uw aankoop een jaar in het systeem opgeslagen voor het geval u verlies je kassabon.

Sommige artikelen hebben kortere retourtermijnen. U krijgt slechts 30 dagen de tijd om karpetten, meubels, apparaten op gas en consumentenelektronica te retourneren. En als je bestelling beschadigd of defect aankomt, heb je een heel kort tijdsbestek van 48 uur om dit te melden, dus inspecteer je producten altijd zodra je ze ontvangt.

JCPenney
Als u een ontvangstbewijs heeft, accepteert het bedrijfgeeft terugen ruilen tot 90 dagen - vóór oktober 2021 was er geen tijdslimiet voor retourneren. Als dat is gebeurd of als u geen ontvangstbewijs heeft, kunt u met JCPenney het artikel ruilen of een terugbetaling krijgen als winkeltegoed voor de laagste prijs van het artikel in de afgelopen 45 dagen, en moet u een identiteitsbewijs tonen in plaats van een ontvangstbewijs. Als je een cadeaubon hebt, kun je een artikel ruilen of een cadeaubon krijgen tegen de bonprijs.

Voor de feestdagen kan alles dat op of na 15 oktober is gekocht, worden geretourneerd tot en met 15 januari 2023, met een origineel of cadeaubon. En zelfs als u de bon verliest, komt u mogelijk nog steeds in aanmerking voor een gedeeltelijk winkeltegoed.

van Kohl
DeTERUGSTUURBELEIDbij Kohl's geeft shoppers tot 180 dagen voor het retourneren van de meeste aankopen. Geen recept? De winkel kan eerdere aankopen opzoeken. Houd er voor de feestdagen rekening mee dat eersteklas elektronica binnen 30 dagen in de originele verpakking moet worden geretourneerd, maar als je ze tussen 1 november en 25 december hebt gekocht, heb je tot 31 januari 2023 om ze te retourneren.

LLBean
Tot 2018 stond het bedrijf toe dat klanten zelfs jaren na aankoop een artikel konden ruilen of retourneren. Klanten hebben nu een jaar de tijd, vergezeld van een aankoopbewijs. Het retourneren van artikelen per post kost $ 6,50 per pakket, tenzij je Bean Bucks of een L.L.Bean-creditcard hebt gebruikt voor de aankoop. In die gevallen is retourzending per post gratis.

Als u na een jaar iets moet retourneren, zal L.L.Bean met u samenwerken om tot een eerlijke oplossing te komen als een product op enigerlei wijze defect is. Voor geretourneerde geschenken krijg je een merchandise-tegoed als je niet wilt ruilen. Artikelen die vóór 9 februari 2018 zijn gekocht, vallen onder het recht van uitzondering en kunnen nog steeds op elk moment worden geretourneerd.

Het einde van het land
De winkelierTERUGSTUURBELEIDis flexibel. Voor retourzendingen die binnen 90 dagen na aankoop worden gedaan, wordt een volledige terugbetaling uitgevoerd via de oorspronkelijke betaalmethode. Als u iets per post retourneert, trekt Land's End nu $ 6,95 af van uw teruggavetegoed voor het gebruik van het Easy Return Label. Als je iets wilt retourneren zonder aankoopbewijs of na de periode van 90 dagen, zal Land's End een merchandise-tegoed uitgeven. Alles dat is gepersonaliseerd of is gekocht als definitieve verkoop, kan niet worden geretourneerd.

Lowe's
De meeste artikelen kunnen tot 90 dagen na aankoop worden geretourneerd. Lowe's wil, zolang u een aankoopbewijs heeftterugbetalingcontant, via de oorspronkelijke betaalmethode of als winkeltegoed. Als u uw kassabon verliest, heeft de winkel mogelijk een registratie van de aankoop in zijn systeem met de originele creditcard, het rekeningnummer, de kaart van MyLowe of het telefoonnummer. als er geen aankoopbewijs kan worden gevonden, kan Lowe's mogelijk nog steeds in de winkel een tegoedbon verstrekken voor de huidige verkoopprijs. U moet een identiteitsbewijs tonen voor retourzendingen zonder aankoopbewijs.

Sommige artikelen kunnen alleen binnen 30 dagen worden geretourneerd en moeten in "als nieuw" -staat verkeren. Dit omvat tv's, grote apparaten, vloeibare verf en elektrische buitenapparatuur. Als je een artikel ontvangt dat beschadigd of defect is, heb je slechts drie dagen om contact op te nemen met het bedrijf om dit te documenteren.

En als u een Lowe's Commercial Account (LCA), Lowe's Business Advantage (LBA), Lowe's Advantage Card (LAC) of Lowe's Business Rewards (LBR) heeft, geeft het bedrijf u 365 dagen de tijd om een ​​retourzending te doen.

Macy's
Je hebt90 dagen bedenktijdde meeste artikelen die bij Macy's zijn gekocht. Het is gratis om een ​​aankoop te retourneren, zowel in de winkel als per post, en hoewel u online bestellingen in winkels kunt retourneren, kunnen aankopen in de winkel alleen naar winkels worden geretourneerd en niet via de post. Verzendkosten voor aankopen worden niet gerestitueerd en items moeten nieuw, ongebruikt en met originele labels zijn. Sommige artikelen hebben een kortere retourtermijn, zoals Apple-producten, die alleen binnen 14 dagen kunnen worden geretourneerd.

Voor de feestdagen kan alles dat op of na 3 oktober is gekocht, worden geretourneerd tot 31 januari. Dit is een week eerder dan vorig jaar.

Nordström
Er is geen formeel retourbeleid; retourzendingen worden geval per geval behandeld. Er zijn geen bonnen vereist, er zijn geen tijdslimieten en er zijn geen originele labels nodig (behalve voor jurken voor speciale gelegenheden). Retourzendingen per post en in de winkel kunnen vijf tot zeven dagen in beslag nemen; retourzendingen per post kunnen tot twee weken duren. En u kunt nu Nordstrom-winkel- en online aankopen retourneren naar Nordstrom Rack-locaties, een nieuwe toevoeging aan het beleid van de retailer.

Doel
Je hebt tot90 dagenom de meeste artikelen bij Target te retourneren (maar 30 dagen voor de meeste elektronica en 15 dagen voor Apple-producten). De winkelier biedt gratis verzending bij retourzendingen en u kunt uw artikelen ook naar elke gewenste locatie brengen. Het bedrijf kan retourzendingen honoreren voor items die zijn geopend, beschadigd of zonder ontvangstbewijs, maar het kan dit niet garanderen. Als u een Target Red Card heeft, wordt de retourperiode met nog eens 30 dagen verlengd.

Voor de feestdagen begint de retourperiode van 30 dagen (15 dagen voor Apple-producten) op 26 december voor elektronica en entertainmentartikelen die zijn gekocht tussen 1 oktober en 25 december.

Walmart
Voor de meeste artikelen biedt Walmart een retourperiode van 90 dagen. Elektronica krijgt 30 dagen en postpaid mobiele telefoons hebben slechts een periode van 14 dagen. Walmart's periode van 30 dagen voor het retourneren van technologie die tussen 16 oktober en 25 december is gekocht, begint op 26 december.gratis retourongeacht of u in de winkel of per post terugkeert en ophaalservices aanbiedt, hoewel vrachtkosten voor grote artikelen niet worden gerestitueerd.

Zappos
Deze winkel die alleen online is, belooft gratis retourzendingen voor alle Amerikaanse bestellingen tot een jaar lang, zolang de artikelen zijnongedragen en geretourneerdin hun originele verpakking, met originele kaartjes er nog aan. Retourzending is gratis en het bedrijf staat ook ruilen toe.

Lastig voor het retourneren van geschenken

Appel
Apple geeft je gewoon14 dagen bedenktijdeen item en krijg een terugbetaling, of het nu online of in een winkel is gekocht. En je kunt iets niet retourneren als je het niet rechtstreeks bij een Apple Store of Apple online hebt gekocht.

Voor de feestdagen is het retourbeleid van Apple iets flexibeler. Artikelen die tussen 4 november en 25 december online zijn gekocht, kunnen tot en met 8 januari 2023 worden geretourneerd.

Barnes & Nobel
Voor online aankopen en aankopen in winkels heb je 30 dagen de tijd vanaf de datum waarop je het artikel hebt ontvangen om het artikel te retourneren, maar je hebt wel een kwitantie of factuur nodig. Als u uw artikelen terugstuurt, worden terugbetalingen en retourzendingen pas verwerkt nadat een artikel is ontvangen en moet u betalen voor de verzending. Retourzendingen in de winkel zijn welkom, ongeacht de aankoopmethode. Met een cadeaubon heb je 60 dagen de tijd om een ​​artikel te retourneren.

Barnes & Noble ishet verlengen van zijn terugkeervenster voor de feestdagen. Aankopen gedaan op 1 november tot en met 31 december zijn restitueerbaar of inwisselbaar tot en met 31 januari 2023.

Beste koop
De elektronicawinkel heeft een magereVenster van 15 dagenvoor het retourneren van de meeste artikelen buiten de feestdagen. Mobiele telefoons en mobiele tablets en horloges krijgen 14 dagen. De winkel vereist een aankoopbewijs en rekent 15 procent herbevoorradingskosten voor bepaalde artikelen, waaronder drones en sommige digitale camera's en lenzen als de originele verpakking is geopend.

Het retourbeleid voor vakanties is genereuzer. Artikelen (behalve grote apparaten en vakantieproducten zoals kunstbomen en andere vakantieartikelen) die zijn gekocht tussen 24 oktober 2022 en 31 december 2022, kunnen worden geretourneerd tot en met 14 januari 2023. Als je een My Best Buy bent Elite-lid, je hebt 30 dagen om alles terug te sturen dat na 18 december is gekocht. Elite Plus-leden krijgen 45 dagen en Totaltech-leden 60 dagen.

Eeuwig 21
Forever 21 heeft een van destrenger retourbeleid. De retailer geeft klanten weer 30 dagen de tijd om te retourneren; vorig jaar verdubbelde het de retourperiode tot 60 dagen. U moet de originele kassabon of een cadeaubon meenemen voor het retourneren van aankopen in de winkel, en online bestellingen kunnen alleen per post worden geretourneerd, samen met de pakbon. En ongeacht waar je naartoe gaat, alle items moeten ongedragen en ongewassen zijn en voorzien zijn van de originele labels.

GameStop
In tegenstelling tot sommige winkeliers die een gedeeltelijke terugbetaling kunnen doen of uw aankoop kunnen opzoeken, biedt Gamestopvereist altijd een ontvangstbewijs of een ordernummer om een ​​retour te verwerken. U krijgt 30 dagen voor een terugbetaling of omruiling van ongeopende producten, maar slechts zeven dagen voor tweedehands producten en tablets. Voor goederen die zijn geopend, kunt u alleen binnen 30 dagen een identieke omwisseling krijgen. En als u per post terugkeert, wordt er $ 8,99 in rekening gebracht; Retourneren in de winkel kost niets.

Kmart
Je hebt 30 dagen de tijdgeeft terugmet een ontvangstbewijs. Met een cadeaubon kun je een artikel ruilen of shoptegoed krijgen. Als je lid bent van de gratisWinkel op jouw manierprogramma, heb je 45 dagen de tijd om een ​​terugbetaling of omruiling aan te vragen. Seizoensartikelen voor de feestdagen kunnen niet meer worden geretourneerd als de vakantie voorbij is, en er zijn geen verlengde retourtermijnen voor vakantiegeschenken.

Newegg
Deze online verkoper van elektronica en andere producten garandeert eenterugbetalingop de meeste items die zijn gemarkeerd als verkocht en verzonden door Newegg, zolang ze binnen 30 dagen na aankoop nieuw en ongeopend worden geretourneerd. Artikelen die via de marktplaats van Newegg zijn gekocht, vallen onder het individuele retourbeleid van de verkoper.

Schroeit
Net als bij Kmart, dat in 2004 fuseerde met Sears,geeft terugmoet binnen 30 dagen worden gedaan en met een ontvangstbewijs. Met een cadeaubon kun je een artikel ruilen of een cadeaubon krijgen. Als je lid bent van de gratisWinkel op jouw manierprogramma, heb je 45 dagen voor terugbetaling of omruiling.

Wayfair
De meeste artikelen kunnen binnen 30 dagen worden geretourneerd, mits ze ongeopend en in originele staat verkeren. Er zijnenkele uitsluitingen, inclusief opruimingsitems, gebundelde items (tenzij je alles in de bundel retourneert) en Open Box-items. Maar als je een beschadigd of defect artikel hebt ontvangen, zijn de uitsluitingen niet van toepassing. Matrassen worden geleverd met een garantie van 100 nachten en Wayfair biedt doorgaans retourzendingen voor grote artikelen. Houd er rekening mee dat apparaten niet meer in aanmerking komen voor retourzendingen als ze eenmaal zijn geïnstalleerd.

Voor de feestdagen kunnen aankopen gedaan tussen 1 nov. en 31 dec. geretourneerd worden tot 31 jan. 2023.

4 tips voor het retourneren van geschenken

Open de doos niet.Als u een artikel probeert terug te sturen en de originele verpakking niet intact is, kunnen handelaars herbevoorradingskosten in rekening brengen (vaak 15 procent van de aankoopprijs of meer). Dat is vooral gebruikelijk voor elektronica.

Andere producten, zoals computersoftware, cd's en dvd's, kunnen over het algemeen niet worden geretourneerd nadat de verpakking is geopend, tenzij ze defect zijn. En als producten tags missen, zit u er misschien aan vast. Bekijk dus op zijn minst het retourbeleid voordat u de verpakking verwijdert als de kans bestaat dat u een artikel moet retourneren.

Bewaar die cadeaubonnen.Zorg ervoor dat je ze niet weggooit met het inpakpapier, want verkopers wijzen je vaak af als je er geen hebt. Als je geen cadeaubon hebt gekregen (en je de gever niet om het origineel wilt vragen), kom je mogelijk in aanmerking voor winkeltegoed, hoewel dit het bedrag kan zijn van de laagste prijs waarvoor het item onlangs is verkocht.

Controleer het retourbeleid en let op eventuele tijdslimieten.Dat kun je het gemakkelijkst online doen, of je kunt het vragen aan de balie van de klantenservice in een winkel. Grote handelaren geven meestal tot 90 dagen de tijd om de meeste artikelen te retourneren, maar voor bepaalde goederen kunnen ze veel kortere periodes hebben. Tijdens de feestdagen zullen sommige retailers hun deadlines echter verlengen, vaak tot eind januari.

Let er bij artikelen die online zijn gekocht op of de handelaar inloopwinkels heeft en persoonlijk retourneren toestaat. Op die manier hoef je het artikel niet opnieuw in te pakken en naar het postkantoor te gaan, en betaal je geen verzendkosten voor retourzending.

Het is ook belangrijk om te controleren of je een artikel van een externe verkoper hebt gekocht, omdat deze mogelijk een ander retourbeleid heeft dan de verkoper. Dit omvat retailers zoals Amazon, Walmart, Best Buy, eBay en Newegg.

Neem een ​​identiteitsbewijs mee.Sommige ketens, waaronder Best Buy en Victoria's Secret, gebruiken geautomatiseerde retourautorisatiesystemen om misbruik op te sporen. Het kan dus zijn dat u wordt gevraagd om uw rijbewijs of ander door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs te tonen wanneer u een artikel persoonlijk retourneert.

Verkopers scannen gegevens van uw ID en slaan deze op om uw geschiedenis bij te houden, waarbij rekening wordt gehouden met factoren als de frequentie van uw retourzendingen, hun dollarwaarde, hoe vaak u artikelen retourneert zonder ontvangstbewijs en de tijd tussen retourzendingen.

Opmerking van de uitgever:Dit artikel is bijgewerkt voor de feestdagen van 2022.

Gids voor het retourneren van geschenken: detailhandelaren met het beste en slechtste retourbeleid - consumentenrapporten (1)

Samantha B. Gordon

Samantha B. Gordon is de deals-editor bij Consumer Reports. Ze dekt sinds 2019 de online marktplaats voor CR en helpt lezers geld te besparen en de beste prijzen te vinden voor hoogwaardige producten. Voorheen was Samantha de hoofdredacteur van het e-commerceteam bij Reviewed. In haar vrije tijd is Samantha bezig met knutselen en gitaar spelen. Volg haar op Twitter@sam_the_editor.

Gids voor het retourneren van geschenken: detailhandelaren met het beste en slechtste retourbeleid - consumentenrapporten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6071

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.